Mode uit jaren 20
/
/
Mode uit jaren 20
Mode uit de jaren 20

Mode uit jaren 20

Op 9 maart 2023 organiseert de Bibliotheek Den Haag een HIP lezing over de tentoonstelling “Voor tearoom en tango: mode uit de jaren ’20”. Tijdens deze lezing zal een expert op het gebied van modegeschiedenis, verbonden aan het Gemeentemuseum Den Haag, ons meenemen op een reis door de tijd naar de glamour en stijl van de jaren ’20.

Iconische mode

De jaren ’20 staan bekend om hun iconische mode, van de flapper-jurken en bontjassen tot de strakke pakken en fedora’s voor heren. Tijdens deze lezing zullen we meer te weten komen over de opkomst van deze stijl en hoe deze zich ontwikkelde tot een belangrijk onderdeel van de Nederlandse mode-industrie.

Modehoofdstad

We zullen ook meer te weten komen over de rol van Den Haag als modehoofdstad in de jaren ’20. De stad in Zuid-Holland was de thuisbasis van vele gerenommeerde modehuizen en ateliers, en was een centrum van de Nederlandse mode-industrie. Door middel van afbeeldingen en verhalen zal de spreker ons meenemen door deze rijke geschiedenis en ons meer vertellen over de invloed van Den Haag op de mode-industrie van Nederland.

Vragen

Naast de lezing is er ook tijd om vragen te stellen en met andere bezoekers te praten over de tentoonstelling en de mode uit de jaren ’20. Dit is een geweldige kans om meer te leren over dit fascinerende tijdperk en jezelf onder te dompelen in de glamour en stijl van de jaren ’20.

Modegeschiedenis

De HIP lezing “Voor tearoom en tango: mode uit de jaren ’20” is een geweldige manier om je voor te bereiden op een bezoek aan de tentoonstelling in de Bibliotheek Den Haag. Het biedt een dieper inzicht in de modegeschiedenis van de jaren ’20 en de rol van Den Haag in deze periode. Of je nu een mode-expert bent of gewoon geïnteresseerd bent in de geschiedenis van mode, deze lezing is een must-see.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.