Wat is color blocking?
/
/
Wat is color blocking?
Wat is color blocking?

Wat is color blocking?

Color blocking is een mode-trend die al een tijdje meegaat en nog steeds populair is. Het gaat hierbij om het combineren van verschillende felle kleuren in één outfit, waarbij de kleuren in blokken naast elkaar worden geplaatst. Deze trend kan op veel verschillende manieren worden toegepast en het resultaat is vaak opvallend en gewaagd.

Diepte en demensie

Een van de voordelen van color blocking is dat het een gemakkelijke manier is om een outfit meer diepte en dimensie te geven. Door het combineren van kleuren ontstaat er een interessante visuele structuur in de outfit. Daarnaast is het een leuke manier om wat meer kleur in je garderobe te brengen.

Er zijn verschillende manieren om color blocking in je outfit te verwerken. Een van de meest eenvoudige manieren is het combineren van twee complementaire kleuren. Complementaire kleuren zijn kleuren die tegenover elkaar staan in de kleurencirkel, zoals rood en groen, blauw en oranje, of geel en paars. Door deze kleuren naast elkaar te plaatsen, ontstaat er een sterk contrast dat voor een opvallend effect zorgt.

Hetzelfde kleurenspectrum

Een andere manier om color blocking toe te passen is door gebruik te maken van kleuren uit hetzelfde kleurenspectrum. Bijvoorbeeld door verschillende tinten van dezelfde kleur te combineren. Zo kun je bijvoorbeeld een lichtroze broek combineren met een felroze top en een bordeauxrood jasje. Ook kun je verschillende pasteltinten bij elkaar dragen voor een zachter en subtieler effect.

Accessoires

Naast kleding kan color blocking ook worden toegepast in accessoires, zoals schoenen, tassen en sieraden. Dit kan een leuke manier zijn om een kleuraccent toe te voegen aan een outfit zonder te overdrijven. Bijvoorbeeld door een paar felgekleurde pumps te dragen onder een neutrale outfit.

Goed afstemmen

Een belangrijk punt bij color blocking is dat het belangrijk is om de kleuren goed op elkaar af te stemmen. Kies kleuren die goed bij elkaar passen en vermijd combinaties die te fel zijn en te veel met elkaar botsen. Door het combineren van de juiste kleuren kan color blocking een leuke en modieuze toevoeging aan je garderobe zijn.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.