Schoonheid zonder schuldgevoel
/
/
Schoonheid zonder schuldgevoel
Natuurlijke Make-up

Schoonheid zonder schuldgevoel

We willen natuurlijk allemaal ons steentje bijdragen aan een betere wereld, maar weten vaak niet waar te beginnen. We weten dat de dingen die in de ochtend of avond in ons doucheputje verdwijnen niet altijd even goed zijn voor het milieu, maar waar haal je dan wel die plasticvrije scrub? En waar moet je in godsnaam natuurlijke make-up kopen? Geen zorgen! Steeds meer beauty producten zijn 100% natuurlijk, biologisch, vegan en dierproefvrij! Wij leggen je uit waarom dat een goed idee is!

Lief voor jezelf

Wist je dat heel veel mensen niet eens weten dat ze allergisch zijn voor bijvoorbeeld parfum of parabenen? Ze vragen zich af waar die rode vlekken in hun gezicht vandaan komen zonder stil te staan bij de dagcrème die ze er dagelijks op smeren. De ingrediënten waar de meeste mensen allergisch voor zijn zitten niet in natuurlijke beauty producten. Ook bevatten niet-natuurlijke producten vaak allerlei chemische verbindingen die de huid uitdrogen. Mensen met een snel geïrriteerde en droge huid hebben dus baat bij natuurlijke producten

Lief voor de natuur

Wees kritisch en doe goed onderzoek naar de merken die je aanschaft. Kijk naar het productieproces als naar de ingrediënten en naar de impact die dit heeft op het milieu. Wist je bijvoorbeeld dat veel scrubdeeltjes gewoon stukjes plastic zijn? Dit spoel jij dan vervolgens gewoon door je doucheputje. Een beter alternatief is een scrub op basis van suiker of zout. Dit lost namelijk gewoon op in het water.

Lief voor de dieren

Hoewel er geen dierproeven voor cosmetische doeleinden uitgevoerd mogen worden binnen de EU is de verkoop van producten die buiten de EU op dieren getest zijn wel gewoon legaal. Dit willen we natuurlijk boycotten! Gelukkig komen er steeds meer dierproefvrije alternatieven op jouw vertrouwde producten, maar het is soms wel even goed uitzoeken welke merken nou wel en niet kunnen. Tegenwoordig kun je gelukkig als je goed zoekt 100% dierproefvrije make-up en andere beautyproducten vinden. Vaak vermeldt het bedrijf dit expliciet op de verpakking van het product. Check daarnaast verpakkingen om te kijken of je een vegan product in handen hebt. Zo kan jij er beeldschoon uitzien zonder dat je lijden veroorzaakt. Het is dus hartstikke makkelijk om er goed uit te zien én iets goeds voor de wereld te doen!

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.